Els fitxatges del BAXI Manresa amb els ulls de Xevi Pujol

Hi ha poques feines que requereixin la capacitat de reinvenció que exigeix confeccionar cada any la plantilla del BAXI Manresa. I aquest estiu no ha sigut una excepció. Per sort, l’encarregat de fer aquest treball és Xevi Pujol, el director esportiu de moda de l’ACB i un home que des que va assumir el càrrec s’ha dedicat a confeccionar plantilles d’alt rendiment. I aquest any no ho ha tingut fàcil, ja que s’han hagut de substituir algunes peces clau com Moneke, Thomasson, Francisco o Bako.

El BAXI Manresa ha tancat la plantilla amb 13 fitxes. A la continuïtat de Dani Pérez, Dani Garcia, Jou, Valtonen, Vaulet i Steinbergs, s’hi han sumat els fitxatges de Bortolani, Harding, Badio, Tyson, Hamilton, Lee i Babatunde. Tots, un any més, sota les ordres de Pedro Martínez. Per conèixer millor els nous fitxatges i la idea del club en aquest mercat, parlem amb Xevi Pujol.

Equilibri i polivalència

Pujol explica que un cop tancat el mercat de fitxatges, la valoració «és molt positiva». El director esportiu manresà assegura que «hem aconseguit un equip equilibrat en molts aspectes, intentant mantenir la idea de tenir jugadors amb un cert atleticisme i que poden jugar amb intensitat i ritme». Amb les diferències lògiques amb les plantilles d’anys anteriors, Pujol destaca dos punts: «equilibri i polivalència. Tenim opcions a totes les posicions, i això ens agrada».

El punt de partida en la confecció de la plantilla era el mateix que els anys anteriors, que casa amb la filosofia que tant Pujol com Pedro Martínez comparteixen. «La idea inicial és la d’intentar jugar possessions curtes i tenir un ritme de joc alt. Busquem la capacitat per estar defensant a tota la pista, connectats i actius; i en atac utilitzar el ritme com a procés de creació. Creiem que hem aconseguit les peces que ens poden ajudar a jugar així», exposa.

Pel que fa a les diferències amb la plantilla del curs passat, en destaca una en concret: «Hem buscat un perfil de jugador més tirador, ja que la temporada anterior vam patir una mica amb el percentatge d’encert des del triple. No era una exigència de guió que havíem de trobar tant sí com no, però l’hem trobat i pot ser la gran diferència». En la mateixa línia, explica que «a les posicions exteriors hem perdut dos anotadors des del bot, des de tenir la pilota i que tenien certa capacitat per generar pels companys, i ara ho hem canviat una mica. Però la resta és força similar».

Anàlisis dels nous fitxatges

Per tal de conèixer millor com són els nous fitxatges i què poden aportar a l’equip, demanem a Pujol que ens parli de cadascun d’ells.

Jerrick Harding

És un jugador elèctric, amb una alta capacitat per generar-se llançaments per si mateix, tant de mitja i llarga distància com per trepitjar pintura. Té habilitat per anotar, i és un anotador que té moments concrets en els quals és capaç d’anotar molts punts en poc temps. I, alhora, encaixa amb totes les altres coses que volem: és responsable defensivament, intenta fer les coses amb esforç, pot generar joc i encaixar amb la filosofia tàctica de l’equip… Pot jugar a un ritme alt, tant des de la posició d’1 com des de la de 2.

Giordano Bortolani

És molt jove i encara està madurant en molts aspectes. És descarat i té una capacitat per anotar alta. Té una mentalitat adequada per treballar i esforçar-se, i esperem poder-lo ajudar durant la temporada a créixer i millorar.

El fitxatge de l’italià, en format cessió, ha sigut un dels més sorprenents de l’estiu, i Pujol explica com va anar: «Vam tenir una conversa amb el seu representat al maig, quan la temporada estava acabant. Els vam preguntar quina idea tenia Milà amb ell, i en el moment que ens van dir que segurament tornaria a sortir cedit, ens vam interessar. Ha sigut una opció que hem tingut i que ens encaixava, ja que volíem un jugador amb amenaça exterior, joventut i capacitat per millorar».

Marcus Lee

És un 5 molt atlètic, amb una alta capacitat per jugar per sobre la cistella. Creiem que és capaç de jugar amb esforços defensius i que pot ser un jugador que encaixi amb el que volem fer: córrer i defensar tota pista. La mobilitat que té ens pot ajudar a cobrir espais. I intimida, té molt bon timing de salt i pot anar molt amunt. Un perfil de jugador que pot encaixar amb la idea de joc que tenim.

Babatunde Olumuyiwa

És un jugador amb experiència a la lliga i que sap com funcionen les coses aquí. És molt i molt dur. Es motiva molt des dels reptes, sobretot defensivament. És un jugador d’equip, molt bon bloquejador tant de directes com d’indirectes, i fa qualsevol cosa perquè l’equip pugui tenir èxit. Coneix als jugadors de la lliga, sap com funciona, i per nosaltres és un aspecte a valorar molt positivament.

Tyson Pérez

Una oportunitat que tenim perquè el jugador no va estar disponible l’última temporada i el seu equip va baixar. Un 4 molt atlètic, que té una determinació molt alta per competir, millorar i anar superant reptes. Esperem que recuperi el seu nivell, amb aquest atleticisme, mobilitat i verticalitat que ens poden anar molt bé.

Justin Hamilton

Un jugador polivalent, que pot fer de 4 i de 5. Té amenaça exterior i un coneixement del joc i saber estar de nivell molt alt. A més, intenta fer les coses de la manera adequada: estar la posició que toca defensivament, jugar amb fintes, esforços… Creiem que té un molt bon encaix amb la resta de jugadors interiors que tenim.

Brancou Badio

És un jugador que estàvem seguint de cara a futures temporades. La seva situació a Alemanya i la nostra aquí en forma de lesions, propicia que pugui venir abans. Jugador jove que està en una fase d’assentar-se en el món professional. És molt vertical i atlètic, i és molt bo pressionant al jugador amb pilota. Se surt una mica del guió, és una bona peça per sumar i per això està aquí.

El trencaclosques de les posicions

Un dels temes que més s’ha comentat aquest estiu entre la parròquia manresana, és el de les posicions que ocuparan els jugadors, especialment els fitxatges. Tot i que aquest és un tema cada cop més difuminat en el bàsquet actual, Pujol ens ajuda a definir quines posicions ocuparan principalment els jugadors de la plantilla.

1

Dani Pérez

Dani García

Harding

2

Bortolani

Badio

Harding

Jou

3

Valtonen

Vaulet

Jou

4

Tyson

Hamilton

Steinbergs

5

Lee

Babatunde

Hamilton

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *