Valtonen, versatilitat i futur pel BAXI Manresa

El BAXI Manresa ha exhibit una velocitat pròpia dels millors atletes jamaicans i ha tancat el primer fitxatge de la pròxima temporada. Sona estrany llegir això quan encara han de començar els playoffs d’aquesta, però com diu el refranyer català, feina feta no té destorb. L’escollit és el finlandès Elias Valtonen, un aler de dos metres d’alçada i només vint-i-un anys que firma per tres temporades, el que ja ens deixa clar d’entrada que és una aposta de futur.

«És un projecte a mitjà termini», explica Xevi Pujol, Director Esportiu del BAXI Manresa que en la primera temporada en aquest càrrec, amb només 30 anys, ha demostrat una gran capacitat d’encert en els fitxatges i una molt bona sintonia amb Pedro Martínez, qui s’espera que sigui l’entrenador de l’equip la pròxima temporada. «Valtonen és un aler versàtil i modern, que té capacitat per ajudar l’equip de diferents maneres i que, a més, té una certa polivalència», el descriu Pujol, que afegeix que «ha estat jugant a la segona divisió alemanya amb un rol de jugador referent, però amb la selecció finlandesa és més un complement dels referents com Salin, Koponen o Markkanen».ñ

Aquesta presència amb la selecció absoluta va ser clau per l’evolució de Valtonen, tal com explica el Director Esportiu manresà: «Al febrer va tenir dues actuacions molt importants perquè Finlàndia es classifiqués pel pròxim europeu, i a partir d’aquest moment a la lliga domèstica va fer un o dos passos endavant: sent molt competitiu, assumint molta més responsabilitat i fent d’all-around player». En aquest sentit, en destaca un aspecte clau: «Té una mentalitat treballadora, és un noi que toca de peus a terra tot i haver destacat de petit en les competicions de seleccions de categories inferiors, i ara ha tingut una temporada molt positiva a segona divisió alemanya».

Pel que fa a la seva aportació al BAXI Manresa, Pujol exposa que «és capaç de fer una mica de tot i li veiem una projecció que, sense pressa i sense pausa, es pugui anar complint i que acabi sent un jugador important al llarg d’aquest contracte», i afegeix que «el portem aquí amb la idea que es continuï desenvolupant amb nosaltres i anar veient, és un jugador que en l’àmbit defensiu va molt en la línia del bàsquet actual: té una bona envergadura i una bona capacitat atlètica per desplaçar-se i ocupar espai. I el mateix corrent la pista: a camp obert és un jugador que, tant amb pilota com sense, té impacte. En estàtic s’haurà d’anar veient com es desenvolupa i treballar amb ell perquè segueixi millorant».

Tornant al refranyer català, el maig gemat fa el bon blat i l’agost fa el bon most, així que esperem que aquesta sigui la primera peça d’una plantilla que es tanqui a l’agost amb totes les peces per a tornar a viure un any màgic.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *