La millor versió, contra el BAXI Manresa

Hi ha jugadors als quals els va especialment bé jugar contra el BAXI Manresa. Els motius poden ser diversos: motivació extra, facilitats amb els emparellaments defensius…o fins i tot, simple casualitat. La qüestió és que aquesta temporada hi ha hagut deu jugadors que han rendit per sobre de l’habitual quan han tingut davant al club manresà, mostrant la seva millor versió. Alguns d’ells són sospitosos habituals, però d’altres de ben segur que sorprendran.

Jan Span (Acunsa GBC)

Temporada: 5,9 punts i 1,5 valoració (36 partits)
vs BAXI Manresa: 11 punts i 9 valoració (2 partits)

El pitjor base del pitjor equip de la lliga. Els dos partits davant el BAXI Manresa són dels pocs moments en els quals va semblar que tenia nivell per jugar a l’ACB. Ens agrada fer feliç a la gent.

Aleksandar Cvetkovic (Movistar Estudiantes)

Temporada: 4,2 punts, 1,9 assistències i 4,6 valoració (28 partits)
vs BAXI Manresa: 17 punts, 5 assistències i 23,5 valoració (2 partits)

Temporada complicada la que ha viscut el serbi a la capital del regne, que ha culminat -per fi- amb el descens del Movistar Estudiantes. Cvetkovic ha passat fred lluny de Manresa, sent la temporada que menys minuts per partit ha disputat, amb poc protagonisme i influència en el joc dels madrilenys. L’excepció que ha confirmat la regla de la seva temporada han sigut els dos partits contra el BAXI MANRESA, on ha aconseguit les seves dues millors marques en anotació i valoració. De fet, són els dos únics partits de tot el curs on ha superat els 20 de valoració. Semblava amb ganes de demostrar al seu exequip que es van equivocar deixant-lo marxar, una decisió que s’ha demostrat encertada si es mira el global de la seva temporada.

Marc Garcia (Urbas Fuenlabrada)

Temporada: 10,3 punts i 8,7 valoració (25 partits)
vs BAXI Manresa: 25 punts i 28,5 valoració (2 partits)

No podia faltar en aquesta llista el President Honorífic de l’Associació de Jugadors que se surten contra el BAXI Manresa (AJSBM). El manresà fa anys que mostra la seva millor versió davant el club de la seva ciutat, amb actuacions que si fossin continuades en el temps ja l’haurien portat a l’NBA. Les lesions han frenat la seva progressió aquesta temporada, però davant de Pedro Martínez i el BAXI Manresa va firmar dues actuacions antològiques, dignes dels escollits. Enguany, davant nostre ha aconseguit el màxim de punts (33), triples (5) i valoració (39) de la seva carrera. El millor jugador de la història contra el Bàsquet Manresa? Des d’aquí no ho podem confirmar ni desmentir.

Fernando San Emeterio (València Basket)

Temporada: 5,2 punts i 6,1 valoració (28 partits)
vs BAXI Manresa: 14 punts i 17 valoració (2 partits)

Un dels avis de la competició, que aquest any ha anat perdent protagonisme en la rotació del València. Però com a bona vella glòria, ha tingut els seus moments, en els quals ha recordat aquella meravella de jugador que va ser fa uns anys. I aquests viatges al passat han coincidit amb els seus partits contra el BAXI Manresa, davant de qui va firmar el seu partit amb més punts del curs (16) i el de més valoració (20).

Tonye Jekiri (TD Systems Baskonia)

Temporada: 6,7 punts, 4,8 rebots i 9,5 valoració (31 partits)
vs BAXI Manresa: 14,5 punts, 8,5 rebots i 23 valoració (2 partits)

La temporada de debut de Jekiri a l’ACB ha sigut decebedora, rendint per sota de l’esperat després del bon rendiment que va mostrar el curs anterior a l’Eurolliga. Hi ha hagut pocs partits on mostrés la seva versió més dominant, que sí que va ensenyar quan va tenir davant al BAXI Manresa, en especial en el darrer partit del curs, quan va aconseguir el seu màxim de valoració (30), rebots (11) i pilotes recuperades (3).

Jekiri davant de Sima. Foto de Xiulet Final

Peter Jok (UCAM Murcia)

Temporada: 6,6 punts i 4,4 valoració (22 partits)
vs BAXI Manresa: 14,5 punts i 10,5 valoració (2 partits)

Una barreja del Jordan de les finals i el Mirotic dels partits intranscendents, això semblava Jok en els dos partits que va jugar aquesta temporada contra el BAXI Manresa. Va aconseguir les seves dues millors marques anotadores del curs en els duels enfront dels manresans, amb moments on semblava impossible que fallés un llançament, i és que entre els dos partits va acabar amb un 70% en tirs de dos i un 71% en triples. Poca broma amb Jok.

Tim Abromaitis (Unicaja)

Temporada: 8,6 punts i 9,6 valoració (36 partits)
vs BAXI Manresa: 18 punts i 21 valoració (2 partits)

En bo d’en Tim és un dels pocs jugadors salvables dins la mala temporada de l’Unicaja, i al Nou Congost va viure el seu millor partit del curs tant en anotació com en valoració. Va ser dels pocs que va donar la cara en els dos duels, en els quals el BAXI va passar per sobre dels malaguenys.

Robin Benzing (Casademont Saragossa)

Temporada: 9,9 punts i 7,8 valoració (36 partits)
vs BAXI Manresa: 20,5 punts i 15,5 valoració (2 partits)

L’alemany ha viscut la seva pitjor temporada a l’ACB pel que fa a anotació i valoració, però contra nosaltres va estar especialment inspirat, fent el seu millor partit de l’any a l’anada (27 punts i 26 de valoració). Ha acabat el curs anotant 1,4 triples per partit amb un 33,1% d’encert, però la seva mitjana davant els manresans va ser de 4 triples amb un 47%.

Youssou Ndoye (Betis)

Temporada: 11,6 punts i 4,5 valoració (36 partits)
vs BAXI Manresa: 19 punts i 25 valoració (2 partits)

Un dels millors pivots de la lliga aquesta temporada, que contra nosaltres va mostrar la seva versió més dominant. A l’anada al Nou Congost va ser l’única nota positiva del seu equip, i a la tornada ens va destrossar a la pintura, liderant la clatellada que ens va clavar el Betis.

Ondrej Balvin (Bilbao Basket)

Temporada: 11,5 punts, 8,6 rebots i 19,5 valoració (26 partits)
vs BAXI Manresa: 17,5 punts, 11 rebots i 31 valoració (2 partits)

El gegant txec ha viscut la seva millor temporada a l’ACB (i n’ha jugat 10), acabant com el segon jugador més valorat, el que més rebots ha capturat per partit i el segon que més taps ha col·locat. I davant del BAXI Manresa va augmentar els seus registres -quelcom gens fàcil veient els seus números-, mostrant-se totalment imparable sota les anelles. Menció especial al seu partit a Miribilla, on va aconseguir la seva segona valoració més alta de la temporada (36).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *