La vida després del Bàsquet Manresa (II)

Nova entrega d’aquesta sèrie amb la qual repassem on paren alguns dels jugadors que han passat pel Bàsquet Manresa en l’última dècada, centrant-nos en els que continuen en actiu. Després dels 20 primers, que podeu veure aquí, us en porten 20 més.

Darryl Monroe

Un dels interiors de més qualitat que van passar pel club en l’època de La Bruixa d’Or. La seva única temporada al Nou Congost va estar marcada pels problemes físics, i així i tot va donar un bon rendiment (13’5 punts i 5’9 rebots en 24 partits). Aquest pròxim any viurà la seva tercera temporada al Maccabi Rishon LeZion israelià, la segona consecutiva. Va abandonar Manresa per fitxar pel Scaligera Verona italià per un any, i després va arribar al club israelià, on va ser el líder d’un equip que es va proclamar campió de lliga per primera vegada a la seva història (17’3 punts i 8’9 rebots per partit). Va marxar a Turquia (Uşak Sportif i Türk Telekom) i Corea del Sud (Goyang Orion Orions), abans de tornar la temporada passar al Maccabi Rishon, on és una llegenda.

Željko Šakić

L’any passat va tornar al Nou Congost com a jugador del Lietkabelis en un partit de la Basketball Champions League, i el seu nom ha sonat en més d’una ocasió per tornar a Manresa. Acaba de fitxar pel BC Avtodor Saratov, on viurà la seva primera etapa a Rússia. Després del seu bon any a La Bruixa d’Or, ha anat a equip i país nou per any: PBC Lukoil Academic (Bulgària), Cibona Zagreb (Croàcia), U-BT Cluj-Napoca (Romania) i Stelmet Zielona Góra (Polònia), a banda dels ja nomenats Lietkabelis i Avtodor.

DJ Seeley

Una de les peces claus del miracle de la salvació de La Bruixa d’Or de la temporada 2014/15 (va anotar 21 punts en el darrer partit contra el Madrid), tot i només disputar 7 partits amb els manresans. Suficients perquè la seva carrera fes un salt: dues etapes a Gran Canària, un any al Maccabi Tel Aviv jugant l’Eurolliga, i un altre a Lituània amb el Lietuvos Rytas. L’any passat va arribar al Casademont Saragossa, amb qui continuarà aquesta temporada.

Giuseppe Poeta

Un dels fracassos més sonats dels últims anys. Va arribar com a un dels fitxatges estrella de La Bruixa d’Or per la temporada 2014/15 i només va arribar a disputar 42 minuts repartits en 6 partits. Problemes físics i poques ganes de jugar. Un any sabàtic abans de tornar a Itàlia, on ha continuat la seva carrera: un any al Dolomiti Energia Trento, tres temporades a l’Auxilium Torino (amb qui va guanyar la Coppa), i la darrera al Reggio Emilia. Aquest estiu ha fitxat pel Vanoli Cremona.

AJ Ogilvy

Un altre fitxatge fallit d’aquella La Bruixa d’Or, tot i que en el seu cas va ser perquè va arribar coix i només va poder participar en sis partits abans de ser tallat. L’australià es va poder recuperar físicament al seu país, on va recuperar el seu joc (escollit dues vegades en el cinc ideal de la competició) amb els Illawarra Hawks, Hills Hornets i Rockhampton Rockets. Aprofitant el calendari de la competició australiana, ha tingut diverses experiències en altres països: Argentina (Atenienses de Manatí), Irán (Azad University Tehran) i Grècia, on va acabar la temporada passada amb l’Iraklis. Actualment es troba sense equip.

Marius Grigonis

Imparable el creixement del lituà, un dels jugadors que millor carrera està tenint després d’abandonar Manresa, on va estar dues temporades. I és que Grigonis és un dels referents del Zalgiris, amb qui aquest any disputarà la seva tercera temporada. Abans de tornar a la seva Kaunas natal, Grigonis va continuar amb la seva evolució a l’Iberostar Tenerife (amb qui va guanyar la BCL sent escollit MVP de la Final Four) i a l’Alba Berlin, una temporada a cada equip. Internacional absolut amb Lituània, el curs passat se’l va passar gairebé en blanc per una lesió, però en els 10 partits que va poder disputar de l’Eurolliga va demostrar ser una peça clau per Jasikevicius: 11’5 punts en 25 minuts de joc.

Marc Garcia

L’últim gran talent sorgit de Manresa sembla que ha trobat el seu lloc a Fuenlabrada, on enguany jugarà la seva tercera temporada consecutiva a l’Urbas Fuenlabrada. Considerat un dels millors jugadors europeus de la seva generació en categories inferiors, li està costant molt traslladar al seu joc al món professional. Després del seu discretíssim pas per La Bruixa d’Or, el Barça el va cedir al Betis Energía Plus un any i després el va recuperar per a la primera plantilla, però mai va disposar de minuts. Finalment va fitxar pel Fuenlabrada, on sembla que a poc a poc s’està fent un lloc a l’ACB i cada any té més importància en l’equip.

Pep Ortega

El de Vic jugarà una temporada més a la lliga EBA després de fitxar aquest estiu pel CB Lliçà d’Amunt. Després de provar amb La Bruixa d’Or i el Movistar Estudiantes en la mateixa temporada, Ortega va veure que no tenia el nivell suficient per jugar a l’ACB, i va iniciar un periple en el qual va combinar estades a l’estranger amb la LEB Or. Fora d’Espanya va passar pel Aix Maurienne Savoie Basket i el SOPCC Basket de la segona divisió francesa, i va estar a l’Uruguai a les files del Club Trouville. En la LEB Or, on ha sigut un dels jugadors més destacats, va jugar amb el Breogán i el CB Prat, en dues etapes en cada equip. El curs passat va fitxar pel CB Vic d’EBA, categoria en la qual continuarà aquest any.

Hasan Rizvić

Si no hi ha cap canvi en les pròximes setmanes, Rizvić continuarà la temporada vinent al Bornova de la segona divisió turca. Després d’abandonar Manresa, el pivot bosnià va iniciar una bona carrera en aquesta categoria, on ha jugat a les files del Orkide Geriz, Gelisim Koleji, OGM Orman i a l’actual Bornova. En 4 de les 5 temporades que hi porta ha superat els 20 de valoració de mitjana per partit. Al final del curs passat va jugar dos partits amb el GGD Sencur de la lliga eslovena.

Davin White

Un altre dels artífexs del miracle de Madrid. Després del seu pas per Manresa va fitxar per l’Iberostar Tenerife, on va estar quatre temporades. L’any 2017 va fer el doblet amb els de l’illa, guanyant la Basketball Champions League i la Copa Intercontinental. Després de no renovar amb el Tenerife va tornar a la seva Phoneix natal per entrenar a l’espera de trobar un equip, fins que al març d’aquest any el va fitxar el Venados Basketball de Mazatlán (Mèxic), on es troba actualment a l’espera que es reprengui la competició.

Isaac Fotu

Gran carrera la del neozelandès des que va abandonar Manresa. Primer va estar dues temporades al CAI Saragossa, sent un jugador important de rotació, i posteriorment va fitxar pel Ratiopharm Ulm alemany, on es va destapar com un dels jugadors més importants de l’equip, un clàssic de l’Eurocup. El curs passat va fer el salt a Itàlia a les files del Universo Treviso Basket, on va demostrar ser un dels millors interiors de la competició amb 14’1 punts i 5’3 rebots per partit. Aquest estiu ha fitxat pel Umana Reyer Venezia italià.

Fotu i Rizvic amb La Bruixa d’Or

Chase Simon

El de Detroit jugarà a la lliga francesa la pròxima temporada, després de fitxar aquest estiu pel JDA Dijon. Entre França i Manresa, aquest irregular anotador va passar pel Maccabi Ashdod (on va ser escollit per jugar l’All Star de la lliga d’Israel), el JL Bourg francès i el Anwil Włocławek polonès, on hi va estar les dues últimes temporades, en la que va ser la seva segona etapa en el club i amb qui es va proclamar campió de la Copa de Polònia.

Maksym Sandul

En bo d’en Sandul encara s’ha de pessigar alguns dies per assegurar-se que no està somiant quan recorda que va jugar a l’ACB. Després del seu any al Nou Congost, l’ucraïnès va jugar una temporada a Polònia (Polski Cukier Toruń) abans de tornar al seu país, on ha militat al Budivelnyk Kyiv, al BC Kyiv i al Zaporizhye. Amb aquest últim va iniciar la darrera temporada, però la va acabar de nou al BC Kyiv, amb 3’8 punts i 4 rebots per partit. Continuarà al mateix equip.

Álex Barrera

El d’Esplugues de Llobregat s’ha convertit en un burgalès més. Va arribar a Burgos fa quatre estius, després d’abandonar un ICL Manresa en el qual va aportar gran cosa. Aquest any continuarà al San Pablo Burgos, a les ordres de Joan Peñarroya, aportant defensa i llançament exterior en els pocs minuts que juga.

Juan José García

El dominicà viurà la seva quarta temporada consecutiva a les files del Amics del Bàsquet Castelló de la Lliga LEB Or, on ha destacat els darrers anys com un dels millors interiors de la competició. El curs passat va acabar amb 9’6 punts i 6’3 rebots per una valoració de 12’4 per partit.

Dmitry Flis

Tot sembla indicar que el rus nacionalitzat espanyol continua en actiu als seus 35 anys. Després d’abandonar l’ICL Manresa va passar un parell d’anys per la LEB Or, primer a l’Ourense i després al Leyma Corunya; i el curs passat va fer les maletes per jugar al Ciclista Olímpico de la Primera Divisió argentina, on va acabar amb 9’6 punts per partit. Un cop acabada aquesta lliga va fitxar pel Salta Basket de la segona divisió, coneguts com Los Infernales. Ara mateix no apareix en el roster de l’equip, però tampoc ha anunciat la seva retirada.

Lluís Costa

L’home dels ascensos que no acaba de trobar lloc a l’ACB ha sigut un dels fitxatges estrella del Covirán Granada, un dels millors equips de la LEB Or i un clar candidat a aconseguir l’ascens. Després de les seves dues temporades al Nou Congost, Costa va ajudar al Betis a tornar a l’ACB, i en aquella mateixa temporada va jugar cedit a l’Obradoiro els cinc últims partits del curs a l’ACB. L’any següent, però, va fer dos passos enrere i va anar a jugar a la LEB Plata amb el filial del FC Barcelona, on va acabar amb 9’3 punts i 4’1 assistències per a un total de 12’5 de valoració. Costa acumula ja tres ascensos de LEB Or a ACB (Burgos, Manresa i Betis) i ara buscarà el quart.

Ruslan Otverchenko

Un altre dels que d’aquí a uns anys podrà explicar als seus néts que va jugar a l’ACB i no el creuran. Després del seu any a l’ICL Manresa, el jugador mongol va tornar a la seva segona pàtria, Ucraïna, on ha continuat des d’aleshores. Aquest curs jugarà la seva segona temporada consecutiva al BC Kyiv, on el curs passat va acabar amb 2 punts per partit en 12 minuts de joc, i on com a Manresa tornarà a compartir vestidor amb Sandul. Abans va passar pel BC Budivelnik i el SK Cherkasy Monkeys.

Dejan Musli

El gegant serbi es troba actualment sense equip, i això que el curs passat va fer un bon paper al MoraBanc Andorra i té només 29 anys. Després de ser el MVP de la lliga amb l’ICL Manresa, Musli no ha tornat a rendir enlloc com al Nou Congost. Primer va estar dues temporades a l’Unicaja, però a la meitat de la segona va rescindir el seu contracte i va fitxar pel Brose alemany, amb els que va disputar l’Eurolliga; i posteriorment va fer les maletes per anar al Tianjin xinès, on va estar un any abans de tornar a l’ACB de la mà d’Ibon Navarro.

Patrik Auda

Un clàssic dels rumors relacionats amb el Bàsquet Manresa de cada estiu. El txec va deixar un excel·lent rècord a Manresa tot i estar-hi només una temporada, i un cop lluny del Bages ha continuat rendint a un bon nivell, especialment amb la selecció del seu país, sent un dels millors jugadors juntament amb Satoransky o Vesely. Després de Manresa va passar per Polònia (Rosa Radom), Itàlia (Pistoia Basket) i França, on el curs passat va jugar a les files del Boulazac Basket Dordogne. Tot semblava indicar que continuaria al club francès, amb el qual va arribar a un principi d’acord per renovar per a dues temporades, però a última hora va decidir fer un canvi i va fitxar pel Yokohama B-Corsairs japonès, on jugarà aquest curs.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *