Steinbergs, més futur pel BAXI Manresa

El letó Marcis Steinbergs (Riga, 2001) és l’últim reforç del BAXI Manresa de cara a la pròxima temporada, i es convertirà en el primer jugador nascut a Letònia en vestir la samarreta manresana. Steinbergs arriba procedent del filial de l’Herbalife Gran Canària, que ha jugat a LEB Plata aquesta temporada, i ja ha debutat a l’ACB amb el primer equip. Amb 2,08 m pot jugar tant de 4 com de 5, i tot fa preveure que ocuparà el rol de cinquè interior.

Per conèixer-lo millor, parlem amb Enrique Castellano, especialista en bàsquet formatiu que participa en la web Spanish Hoops, i que coneix de prop a Steinbergs.

Evolució exponencial

Castellano explica que l’última temporada de Steinbergs ha sigut «força bona», i afegeix que «ha sigut el termòmetre de l’equip. Amb la presència de Khalifa Diop ha jugat de 5 i ho ha fet bé, millorant els seus percentatges de tir». Steinbergs, que ha firmat per dues temporades i dues més d’opcionals amb els manresans, va arribar molt jove a Gran Canària, i Castellano ens parla d’aquesta etapa formativa del letó: «La seva evolució aquests anys ha sigut exponencial. En el seu dia va arribar a mitja temporada per reforçar l’equip junior i semblava que era el típic jugador que arribava per omplir, però a base d’esforç i treball es va acabar fent el seu lloc».

I aleshores, com s’explica que els canaris el deixin escapar? «Ara mateix el club està en mig d’un procés de canvis i toca treure beneficis de l’aigua tèrbola. Dins de les apostes del club en la seva posició (Diop, Balcerowski i López De La Torre) sembla obvi que era el jugador que sortiria abans. No obstant això, mantenint l’equip de LEB Plata, sorprén que no hagin fet l’esforç per retenir-lo».

Treball per fer

Pel que fa al seu joc, el col·laborador del portal Spanish Hoops exposa que «és un jugador d’equip», i en destaca alguns punts clau: «En defensa és un jugador força sacrificat, que pot defensar tan a prop com lluny de la cistella. En atac, és un jugador que entén el joc, sap passar i jugar sense pilota, i ha millorat molt el seu llançament des del triple». Pel que fa als defectes, Castella explica que «semblava un jugador a cavall entre les posicions d’aler i d’interior, i finalment ha optat per la via interior, però encara necessita millorar força el seu físic. A LEB Plata li donava per a ser important, però crec que li queda molt treballa per fer en aquest aspecte per a jugar a l’ACB».

Així doncs, està preparat per aquest salt a l’ACB? Castellano creu que «encara és d’hora per a ell», i exposa que Steinbergs «necessita millorar el seu físic per a jugar al següent nivell». Tot i això, creu que «coneixent les seves virtuts, imagino que estarà més que capacitat per a donar minuts de qualitat com a cinquè interior de la plantilla». Finalment, explica el que per ell seria la millor decisió: «optaria per una cessió a la LEB Or perquè continuï progressant».

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *