Robinson-Geben, una parella dominant a l’ACB

Les renovacions de Devin Robinson i Martinas Geben pel BAXI Manresa van ser una de les notícies més celebrades de l’estiu. Aquest tàndem va ser clau en la segona part de la temporada passada, i en aquest inici de curs estan destacant com una de les parelles interiors més completes de tota l’ACB.

El nord-americà és el cinquè jugador més valorat de la competició (classificació que lidera l’exmanresà Chima Moneke), mentre que el lituà ocupa la 22a posició. Són els dos jugadors més valorats del BAXI Manresa, estan entre els tres que més punts anoten (Robinson primer, Geben tercer i entremig hi ha Badio) i són indispensables per entendre el bon inici de l’equip.

Si bé estan destacant individualment, és la suma dels dos el que els situa en l’elit de l’ACB. Com a parella interior, n’hi ha poques que aguantin el seu nivell després de cinc jornades de competició.

Al podi en diverses categories

Entre Robinson i Geben sumen 32,4 crèdits de valoració per partit, una xifra només superada per la parella del Baskonia formada per Moneke i Maik Kotsar (36,4) i la de l’UCAM Múrcia (Dustin Sleva-Simon Birgander; 34,2). I ho fan en 44 minuts de joc (24 del nord-americà i 20 del lituà), el que implica que sumen 0,74 crèdits de valoració per minut, 0,02 menys que la del Baskonia, l’única que els supera.

Pel que fa a l’anotació, la parella manresana suma 27,4 punts per partit (15,2 Robinson, 12,2 Geben), la segona marca més alta de la lliga aportada per una parella interior. Només els supera el tàndem format per Kwan Cheatham i Cristiano Felicio, del Granada, amb 27,6. Ara bé, si mirem els punts per minut de joc, els manresans són líders amb 0,62, per sobre dels 0,60 de Jabari Parker i Willy Hernangómez, del Barça.

Per entendre aquesta alta aportació anotadora, ens podem fixar en el percentatge d’encert en els llançaments. El duo format per Robinson-Geben té el millor percentatge de triples amb un 57,14% d’encert (amb 1,6 triples anotats per partit), i el segon més alt des del tir lliure amb un 83,33% (amb 6 intents per duel), només superat per la parella de l’Obradoiro (Tres Tinkle-Artem Pustovyi; 86,84%). Pel que fa als tirs de dos punts, són la vuitena parella amb millor percentatge amb un 60,27% (Emir Sulejmanovic-Jahill Okafor, del Saragossa, és la millor amb un 67,24%), però són la segona amb un volum més alt de llançaments.

L’última categoria en la qual els manresans ocupen una posició de podi és la dels taps, amb 2 per partit (0,8 Robinson i 1,2 Geben). És la mateixa xifra que tenen la parella del Reial Madrid (Guerschon Yabusele-Vincent Poirier), sent la del MoraBanc Andorra (Tyson Pérez-Felipe Dos Anjos) la millor en aquest aspecte amb 2,2 (s’ha de tenir en compte que Tyson només ha disputat tres partits).

El rebot, l’assignatura pendent

L’únic apartat estadístic on la parella del BAXI Manresa està lluny de les primeres posicions és en el rebot. Pel que fa a les captures totals, els manresans són onzens amb 9,4 (4,4 Robinson i 5 Geben), lluny dels 14,4 que comparteixen les parelles de Baskonia i UCAM. La situació millora en el rebot ofensiu, sent la vuitena millor amb 3,6 (la murciana lidera la classificació amb 5,8); mentre que en el defensiu tornen a ser onzens amb 5,8 (la de l’Andorra, amb 10,6, és la que n’agafa més). Si mirem el rendiment per minut d’aquesta estadística, Robinson-Geben són la tercera que menys en captura amb 0,21, sent la de l’Andorra la millor amb 0,32.


Vols ajudar a fer sostenible La Barra del Nou Congost? Fes-te subscriptor!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *