Mercat ACB (I): Rivals del BAXI Manresa

Cada cop queda menys per l’inici d’una nova temporada de l’ACB, i això es nota els pocs moviments en el mercat els últims dies, ja que la majoria de les plantilles ja estan tancades. El BAXI Manresa és un dels equips que ja té definida la plantilla pel curs vinent, així que és l’hora de repassar com s’han mogut els principals rivals dels manresans en les últimes temporades.

Per a fer-ho, deixem fora de l’anàlisi als cinc equips que creiem que juguen una altra lliga (Barça, Madrid, Baskonia, València i Tenerife), i la resta els dividim en dos blocs: els que haurien de lluitar per entrar a la Copa del Rei i els Play-offs, i els que d’entrada tindran com a objectiu principal la permanència. I, el més important: posem nota (de l’1 al 10) a com creiem que ha sigut el seu mercat de fitxatges.

En aquest primer article, ens centrem en el primer bloc d’equips.

Zona alta

Casademont Saragossa

El millor: L’arribada de Ponsarnau, tècnic més que consolidat que fa un pas enrere en la seva carrera amb l’objectiu de tornar al Saragossa a la zona alta. Amb paciència, aportarà resultats. També els fitxatges de jugadors contrastats i que coneixen la lliga com Yusta, Cook o Okoye; i l’arribada de Mobley, un anotador exterior de primer nivell.

El pitjor: Les baixes de jugadors molt importants en les darreres temporades i difícils de substituir com Ennis, Benzing, Brussino, Barreiro, Wiley…

Genera dubtes: El joc interior. La part més fluixa de l’equip amb diferència, a no ser que Vanwijn exploti i es converteixi en una estrella. McLean, Hlinason i la resta són per estar molt tranquils.

Nota: 7

Herbalife Gran Canària

El millor: La profunditat i qualitat de la plantilla. Han aconseguit mantenir jugadors importants com Slaughter, Shurna i Albicy, i han sumat peces de molt nivell i rendiment immediat com Brussino, Ennis, Pustovy o Diop.

El pitjor: La baixa de Costello, el seu millor jugador els darrers anys.

Genera dubtes: La gestió de Fisac d’un vestidor amb molts jugadors amb ganes de protagonisme. El curs passat ja va tenir moments molt complicats en aquest aspecte, i veure’m com ho enfoca aquest any i si torna a tenir el suport de la directiva.

Nota: 9,5

Joventut

El millor: La continuïtat. Duran seguirà un any més a la banqueta i es manté el quartet Bassas-Ribas-Brodziansky-Tomic, peces clau el curs passat. Si Willis s’adapta, pot ser una de les sensacions de la lliga, i amb Vives continuen amb la política d’ajudar a tornar a casa als jugadors formats al planter.

El pitjor: La presència de Duran va ser qüestionada el curs passat, amb molts rumors sobre possibles substituts (Pedro Martínez…), i amb una part del club i l’afició creient que es necessita un entrenador diferent per fer el salt endavant que s’espera. Si els resultats no acompanyen, aquesta rumorologia es pot intensificar i ser perillosa. Apostar per la continuïtat no sempre surt bé.

Genera dubtes: L’estat físic d’alguns jugadors que han de ser importants com Ribas i Tomic, als qui pesen l’edat i les lesions, i dels acabats d’arribar Vives i Paul, que també haurien de tenir un gran protagonisme i fa anys que arrosseguen problemes físics.

Nota: 7,5

MoraBanc Andorra

El millor: La plantilla millora exponencialment respecte al curs passat, especialment gràcies als fitxatges de Crawford, Noua i Miller-McIntyre, que aportaran els punts que els van faltar l’any passat sense perdre capacitat física. Continua Ibon Navarro, molt implicat en el projecte, i peces claus com Hannah, Tyson Pérez o Diagne.

El pitjor: La convivència de diversos jugadors que necessiten protagonisme, minuts i pilota; quelcom que no sempre és fàcil d’aconseguir i que es presenta com el gran repte per Ibon Navarro.

Genera dubtes: El nivell amb el qual tornaran dos peces claus del joc interior com Diagne i Tyson Pérez després de les greus lesions que van patir el curs passat. La temporada anterior van ser l’equip més castigat per les lesions i els problemes físics, i veurem com estan enguany en aquest aspecte.

Nota: 9,5

Unicaja

El millor: No han patit baixes importants i mantenen els principals referents de l’última temporada (Brizuela, Fernández, Bouteille, Nzosa…), i les tres incorporacions (Barreiro, Spissu i Eric) haurien d’aportar rendiment immediat. La continuïtat de Katsikaris els hi hauria de donar estabilitat.

El pitjor: Continuen amb un joc interior molt fluix per un teòric aspirant a entrar amb solvència als playoffs. Suárez ja està per poques guerres i Abromaitis és unidimensional, i aquí s’haurà de veure si Katsikaris utilitza a Barreiro de 3 o de 4; i en la posició de 5, Eric és molt irregular i combina experiències positives en alguns equips amb altres de desastroses, Guerrero és molt just per l’ACB i potser es requereix massa d’un Nzosa que s’ha de recordar que només té 17 anys.

Genera dubtes: La fortalesa mental de l’equip, i és que el club arrossega una llosa de mals resultats que ja fa anys que dura. Quan tot va de cara poden tombar a qualsevol, però massa sovint quan les coses es torcen tothom fa la guerra pel seu compte. I no s’ha fitxat a cap líder per revertir aquesta situació. La falta d’ambició de la directiva, escollint la BCL en lloc de l’Eurocup (i renunciant així a l’Eurolliga), es pot traslladar a la pista.

Nota: 6

Hereda San Pablo Burgos

El millor: Han aconseguit revertir la situació després d’un inici de mercat en el qual van perdre peces claus, i han acabat tornant a fer un equip molt competitiu. Han combinat jugadors contrastats que coneixen la lliga (Marc García i Dani Díez) amb apostes valentes com Nikolic, McGee, Braimoh o Zack. La continuïtat de Renfroe, Benite i Kravic, claus per ser competitius des del primer dia.

El pitjor: La marxa de Joan Peñarroya, el far i guia d’un projecte que ha meravellat l’ACB i Europa des de la seva arribada. I per si no n’hi hagués prou, també han abandonat el curs peces claus com Cook, Rivero o McFadden.

Genera dubtes: Tabak, el substitut de Peñarroya. Arriba a un lloc nou mai és fàcil, però encara ho és menys si arribes a un club ambiciós que ve de viure els millors anys de la seva història, de la mà del millor entrenador de l’ACB. El tècnic ve de fer bones temporades a Polònia, i veure’m com afronta el seu retorn a la lliga en una plaça tan exigent.

Nota: 8

Segona entrega

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *