L’afició aprova la temporada del BAXI Manresa

Just després d’acabar la temporada a l’ACB, des de La Barra del Nou Congost vam llançar una enquesta als aficionats del BAXI Manresa, per saber com valoraven el curs del club en diferents àmbits. Hi han participat 137 seguidors, un 78,1% dels quals són socis, i els resultats han sigut positius en trets generals.

Diferència ACB-Europa i escollits clars

El BAXI Manresa va finalitzar el curs en la 14a posició de l’ACB, amb un balanç de 12 victòries i 22 derrotes, a cinc victòries dels play-offs i dues per sobre del descens. Els aficionats li han ficat de mitjana una nota de 6,52 a aquest rendiment. Pel que fa a la Basketball Champions League, el BAXI es va quedar a les portes de la Final Four en caure a quarts de final davant el Lenovo Tenerife. La nota en aquesta competició puja fins al 8,10.

També els vam preguntar pel millor jugador de l’equip aquesta temporada, amb un guanyador pràcticament unànime: Devin Robinson es va emportar el 70,1% dels vots. L’acompanyen en el podi Dani Pérez (11,7%) i Jerrick Harding (10,2%). També van rebre vots Brancou Badio (2,9%), Guillem Jou (2,2%) i Adam Waczyński (2,2%).

Més diversitat d’opinions hi ha hagut en l’elecció del jugador més decebedor. El guanyador d’aquest dubtós honor ha sigut Justin Hamilton, amb una mica més de la meitat dels vots (54%). El segueix Tyson Pérez (24,1%) i es queda la medalla de bronze Frankie Ferrari (9,5%). Giordano Bortolani (6,6%), Marcus Lee (4,4%) i Babatunde Olomuyiwa (1,5%) també s’han emportat vots.

Gran contrast en les valoracions individuals

En l’enquesta els aficionats manresans podien posar nota als jugadors que han format part de la plantilla, sempre i quan haguessin jugat un mínim de cinc partits. Això ens dóna un total de 19 jugadors, dels quals n’han aprovat 11. I observem una gran diferència entre alguns dels protagonistes de l’inici de curs i els que l’han finalitzat.

El més ben puntuat, com no podia ser d’una altra manera, ha sigut Robinson. El de Virginia ha acabat amb 12,9 punts i 5,2 rebots per partit, el que li ha valgut una nota mitjana de 8,96. Al podi l’acompanyen dos jugadors que comparteixen posició: Badio ha acabat amb un 7,96, mentre que el màxim anotador de l’equip, Harding, ha tret un 7,85. Hi ha quatre jugadors més que han obtingut un notable per part de l’afició: Pérez (7,78), Jou (7,63), Waczyński (7,33) i Geben (7,12).

Seguint en ordre descendent, trobem diversos jugadors que han tret al que abans a l’escola es deia un «Bé», entre el 6 i el 7: Musa Sagnia (6,60), Steinbergs (6,52), Vaulet (6,38) i Dani Garcia (6,34). El conjunt de jugadors més ben puntuats, situats en format d’equip, seria (en negreta els titulars):

Pérez-Garcia
Badio-Harding
Jou-Waczynksi-Musa
Robinson-Vaulet
Geben-Steinbergs


I d’aquí fem un salt vertiginós, ja que tots els jugadors restants han suspès. El que s’ha quedat més a prop de l’aprovat és Babatunde amb un 4,86, i la resta tenen puntuacions molt baixes:

Bortolani (3,72)
Valtonen (3,70)
Lee (3,60)
Ferrari (3,39)

El podi en el qual ningú vol aparèixer està integrat per Tyson Pérez en tercera posició (2,73), Tass en segona (1,99)… i Hamilton com a clar guanyador amb un 1,31.

L’ambient al Nou Congost excel·leix

Pel que fa a la direcció esportiva (des de la pista als despatxos) i els càrrecs i àmbits més institucionals, el BAXI Manresa ha aprovat la temporada.

Començant per la banqueta, Pedro Martínez ha rebut una nota mitjana de 7,83, i un 89,8% dels enquestats considera que és l’entrenador ideal per a la temporada vinent. Un notable obté també el director esportiu Xevi Pujol, puntuat pels seguidors amb un 7,18.

Les notes baixen quan es tracten altres àmbits del club: el nou president executiu, Jordi Serracanta, i la junta directiva acaben el curs amb un 5,62; mentre que la part de comunicació i màrqueting rep un 5,26.

La nota més alta de l’afició, en el que recorda a una escena dels Germans Marx, és per la mateixa afició i per l’ambient viscut al Nou Congost, amb un espectacular 9,10.

El mercat de fitxatges, al teu correu electrònic

Per últim, vam demanar si els seguidors estarien interessats a rebre al seu correu electrònic un resum setmanal de tots els rumors i notícies al voltant del mercat de fitxatges. Un 81% va indicar que sí i és una xifra prou important per tirar endavant aquesta idea. Així que si vols rebre aquesta informació, t’has de subscriure aquí.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *