L’ACB es trenca i el BAXI Manresa s’enganxa a dalt

El BAXI Manresa va tancar la primera volta amb una derrota i va començar la segona amb una altra. Això va generar certa incertesa sobre els objectius esportius del club de cara al tram final de temporada, uns dubtes que s’han esvaït amb dues victòries consecutives contra els dos equips pitjors posicionats de l’ACB. I ara, quan queden només 14 jornades pel final de la lliga regular, l’ACB s’ha partit en dos i el BAXI Manresa ha aconseguit enganxar-se a la part de dalt.

El punt de tall es pot marcar entre el desè i l’onzè classificat, amb una diferència de tres victòries. Començant per dalt, els tres primers classificats (Madrid, Unicaja i Barça) tenen un coixí important que els garanteix la seva presència als play-offs, però per a les cinc posicions restants es preveu una guerra intensa. El Gran Canària, quart classificat amb 13 victòries, té només dues victòries de marge respecte al desè, el Joventut. Entremig trobem a València i Baskonia amb 12 victòries, i després amb 11 a Tenerife, Múrcia, Manresa i Joventut. Dos d’ells quedaran fora de la lluita pel títol.

Els més pròxims per darrere són el Saragossa, el Girona i el Bilbao, tots amb 8 victòries. Es fa difícil pensar que puguin recuperar posicions i acabar lluitant per entrar als play-offs (o a Europa), i més si tenim en compte que tenen el fantasma del descens ben a prop, a dos partits de distància. El Palència, si no hi ha un miracle històric pel mig, serà un dels equips que baixaran a la LEB Or, però la plaça d’acompanyant anirà molt cara. Ara mateix l’ocupa el Breogán amb 6 victòries, les mateixes que Obradoiro i Granada, i una menys que l’Andorra.

Assegurar Europa

Aquest ha de ser l’objectiu principal pel BAXI Manresa de cara al que resta de temporada, sense deixar de lluitar per entrar als play-offs, que seria el premi final a un magnífic curs. Si no hi ha canvis en les adjudicacions de places, quedar entre els 10 primers classificats t’assegura disputar competició europea el curs vinent. Com dèiem abans, els manresans tenen un coixí de tres victòries respecte als seus perseguidors.

D’aquests, s’ha de jugar a domicili contra Girona i Saragossa i rebre a casa al Bilbao. El BAXI Manresa disputarà la meitat dels partits restants al Nou Congost, on fins ara presenta un balanç de 7 victòries i 3 derrotes. Pel que fa als rivals, la meitat serà contra equips que ocupen les primeres vuit posicions, i en aquest cas el balanç és d’una victòria (contra el Barça) i 8 derrotes.

Repassant el calendari, i partint de la base que a l’ACB cada partit és una final i d’una dificultat enorme, n’hi ha alguns que podem marcar com a decisius en tractar-se de duels directes: al Nou Congost davant l’UCAM Múrcia, el Gran Canària i el València; i a fora a les pistes de Joventut i Tenerife, aquest darrer en l’última jornada.


Vols ajudar a fer sostenible La Barra del Nou Congost? Fes-te subscriptor!


O prefereixes fer una donació puntual?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *