Els rivals del BAXI Manresa no fallen

La victòria del BAXI Manresa a la pista de l’Obradoiro, en l’obertura de l’última jornada, semblava que podia anar acompanyada de resultats positius en els partits dels rivals directes en la lluita per entrar als play-offs. Però no va ser així: Múrcia, Tenerife, València, Gran Canària i Baskonia van guanyar els seus duels.

Això deixa la classificació igual que fa una setmana, obligant el club manresà a mantenir el nivell d’excel·lència per poder obtenir el bitllet pels play-offs. Amb les 17 victòries actuals, en els darrers dos anys el BAXI Manresa s’hauria classificat pels play-offs. Enguany, però, la lluita és més ferotge que mai.

Dinàmiques positives

El BAXI Manresa suma quatre victòries en les darreres cinc jornades, perdent només davant l’Unicaja al Nou Congost. Tot i la magnífica ratxa, els manresans no han pogut fer grans avanços en la classificació a causa del bon rendiment dels seus rivals.

Amb dues victòries més trobem a l’UCAM Múrcia i al Lenovo Tenerife. Els murcians, com els manresans, han guanyat quatre dels últims cinc partits; mentre que els canaris sumen un ple de victòries en les cinc darreres jornades.

Una victòria més tenen Gran Canària i València. Els primers són els qui s’estan mostrant més irregulars, amb dos triomfs en els darrers cinc partits; mentre que els valencians en sumen tres.

El Baskonia, situat un partit per darrere del BAXI Manresa i fora de play-off ara mateix, també n’ha guanyat tres.

I el Joventut, amb sis derrotes consecutives, ha quedat fora de la lluita.

Sòlids amb els de baix

Continuant amb l’anàlisi de les cinc últimes jornades dels equips implicats en la lluita, observem que estan superant (la majoria) de duels contra equips de la part mitjana-baixa de la classificació. Les derrotes, doncs, arriben principalment en els duels entre ells.

L’única derrota de l’UCAM va arribar a la pista del València. La del BAXI, contra l’Unicaja. Les del Gran Canària, amb Tenerife, Manresa i Bilbao. Les del València, contra Gran Canària i Girona. I les del Baskonia, davant el València i el Bilbao.

Els duels directes

En les cinc jornades que queden per acabar la fase regular, hi ha diversos duels directes que poden ser decisius.

Així, el BAXI Manresa ha de rebre el València i visitar el Tenerife. Els canaris també han de visitar al València. Els valencians tenen seguits els partits contra manresans i canaris. L’UCAM ha de visitar les pistes de Barça (el tenen a un partit) i Baskonia. Els vitorians, a banda, han de visitar les pistes d’Unicaja i Madrid.

El Gran Canària és l’únic a qui no li queden duels contra rivals directes.

L’average, decisiu

Ara mateix hi ha dos equips empatats en la quarta i cinquena posició, i dos més en la sisena i setena. Veient com està d’apretada la classificació, és molt probable que acabi havent-hi diversos equips empatats a victòries al final de la fase regular. I aquí seran clau els average.

Els del BAXI Manresa, per ara, són:

  • Gran Canària–> Guanyat
  • UCAM Múrcia–> Perdut
  • Baskonia–> Perdut
  • València–> -5 a l’anada, queda el partit al Nou Congost
  • Tenerife–> -3, queda el partit allà

Vols ajudar a fer sostenible aquest projecte? Fes-te mecenes!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *