Els millors i els pitjors rivals pel BAXI Manresa

Abans que es concretin els temes importants que donaran pas a la següent temporada, ço és la renovació de Pedro Martínez i la participació en la pròxima BCL, repassem quins han sigut els rivals que més mal li han fet al BAXI Manresa en aquest curs 2021/22 i els que millor se li han donat. Amb aquesta anàlisi, tanquem un any brillant.

Balanç lògic

Deia John Nash, el personatge de la pel·lícula Una ment meravellosa interpretat per Russell Crowe, que «només en les misterioses equacions de l’amor pot trobar-se alguna lògica«. Però la veritat és que, en una competició tan poc amorosa com l’ACB, els resultats del BAXI Manresa han sigut del tot lògics. En especial, si tenim en compte la seva posició final a la taula: desè amb 17 victòries i 19 derrotes. D’aquests 17 triomfs, 15 han sigut contra equips que han acabat el curs per sota en la classificació; i de les 19 derrotes, 16 han sigut contra rivals que han finalitzat per sobre. Lògic, no?

Entre els equips que s’han classificat pels playoffs pel títol, el balanç dels manresans ha sigut de 2 victòries i 14 derrotes, les dues primeres davant el Joventut i el Baskonia al Nou Congost. Davant la resta d’equips, es van perdre els dos enfrontaments. Millor és el rendiment contra els equips de la zona mitjana (del novè al tretzè classificat), amb un 60% de victòries; i excel·lent contra els de la zona baixa (del catorzè al dinovè): 9 victòries i només tres derrotes -dues contra l’Obradoiro i una davant el Betis-.

Rivals insuperables i el poder dels ex

Aquesta temporada hi ha hagut 8 equips als quals el BAXI no ha pogut guanyar cap vegada: Madrid, Barça, Tenerife, València, Burgos, Gran Canària, Andorra i Obradoiro. En aquest sentit, el pitjor rival ha sigut el València Basket, amb qui s’ha acabat amb una diferència de -38 punts entre els dos enfrontaments, seguit de la secció de bàsquet del Barça (-31) i el Burgos (-25). Dos dels tres, dirigits per dos ex nostres com Ponsarnau i Peñarroya.

Pel que fa a rendiment concret, en l’àmbit ofensiu el Baskonia és l’equip que millor ha frenat als manresans, deixant-los amb una mitjana de 69,5 punts entre els dos duels. Els segueixen el Gran Canària (70,5), i Tenerife i Andorra (75 ambdós). Pel que fa a la defensa, un total de 5 equips han acabat per sobre dels 90 punts de mitjana contra el BAXI: Barça (98), València (97), Burgos (96), Estudiantes (92,5) i Saragossa (92).

Paradís basc

Com si es tractés d’un català estàndar, el BAXI Manresa s’ha sentit especialment còmode al País Basc. El millor rival dels manresans ha sigut el Bilbao, amb dues victòries i una diferència de punts de 28, seguit pel Fuenlabrada (+16) de l’amic Marc Garcia i el Gipuzkoa (+15) de Sant Sebastià. A tots tres el Manresa els ha guanyat els dos partits, com també ha fet amb Saragossa, Múrcia, Unicaja i Estudiantes.

Els bilbaïns també són l’equip que més punts ha rebut dels manresans, amb una mitjana de 101 en dos partits. En total, i a banda del Bilbao, hi ha 5 equips als quals el BAXI ha anotat més de 90 punts de mitjana: Saragossa (97,5), Fuenlabrada (96), Estudiantes (95), Murcia (94) i Unicaja (90). Pel que fa a la defensa, el Gran Canària i el Gipuzkoa, amb 77 punts per partit, són els rivals que menys li han anotat al conjunt manresà, juntament amb el Baskonia (77,5).

El de sempre

Pel que fa a l’àmbit individual, el jugador que millor ha rendit enfront del BAXI Manresa és el manresà Marc Garcia, un clàssic en aquesta categoria. Amb el Fuenlabrada ha anotat un total de 50 punts entre els dos partits que ha disputat contra els manresans, una xifra que cap jugador més de la lliga ha pogut assolir. El podi el completen l’MVP de la temporada Giorgi Shermadini (47) i Clevin Hannah (45). Només un altre jugador, Robin Benzing, ha acabat amb una mitjana de punts per sobre dels 20 davant el BAXI (20,5).

Cal destacar que hi ha cinc jugadors més que van anotar 20 punts o més contra el Manresa, però per diferents motius només s’hi van enfrontar en una ocasió: DJ Seeley (22), Brandon Davies (21), Facundo Campazzo (20), James Webb III (20) i Conner Frankamp (20).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *