Els experts valoren la temporada del BAXI Manresa

Amb la temporada finalitzada pel BAXI Manresa i després d’entregar els premis de la temporada, des de La Barra del Nou Congost hem tornat a contactar amb les persones que a principi de temporada ens van dir les seves prediccions. No, no ho hem fet per passar llista i fer retrets (per això ja tenim Twitter), sinó perquè ens facin una valoració de com han vist la temporada dels manresans. Periodistes, fotògrafs, escriptors, influencers… que viuen i segueixen el dia a dia del club manresà, cadascú a la seva manera.

Una temporada de consens

Això s’extreu de la puntuació que han ficat els diferents experts a la temporada del BAXI Manresa. La puntuació mitjana és de 8,42, el que ens dóna una temporada entre notable i excel·lent, sent un 9,75 la nota més alta i un 7,5 la més baixa, amb el 8 com la més repetida (fins en 5 ocasions).

On hi ha hagut més disparitat d’opinions ha sigut en les preguntes que feien referència al millor i pitjor moment del curs. En el primer aspecte, sobresurten -com és lògic- les victòries, en especial les aconseguides a Bilbao (96-108), Saragossa (102-103) i a casa contra la Penya (85-80). Pel que fa als mals moments, destaquen la derrota a Badalona (96-68) i les lesions de jugadors importants com Guillem Jou o Dani Pérez; així com les ensopegades a Santiago, Sevilla o Andorra.

Sima no és un tema tabú

Pel que fa a quin és el jugador que més ha sorprès als nostres experts aquesta temporada, hi ha un guanyador clar: Yankuba Sima. El gironí, que ha anat clarament de menys a més durant el curs, s’ha emportat el 53,8% dels vots; quedant per davant de Guillem Jou Seth Hinrichs -15,3% dels vots per cada un-. També van rebre un vot Martynas Sajus i Scott Eatherton.

Més igualada ha sigut la lluita per conèixer el jugador que més els ha decebut. El gran Jonathan Tabu s’ha acabat imposant amb un 36,3% dels vots, seguit de prop per Deividas Dulkys (27,2%) i amb Janari Joesaar (18,1%) completant el podi final. També van rebre un vot Juampi Vaulet Matt Janning.

A continuació, podeu consultar les respostes de tots els participants:

Gus Carrasco. Fundador i fotògraf de Xiulet Final.

-Nota a la temporada: 9,5
-Jugador que més t’ha sorprès: Seth Hinrichs. M’ha sorprès per la intel·ligència que demostra en el joc i com és capaç d’arribar a ser important sense semblar-ho.
-Jugador que més t’ha decebut: Juampi Vaulet. S’esperava que fes un pas endavant en el seu segon any, sobretot durant l’absència de Jou durant molts mesos.
-Millor moment: No en tinc un de concret. Crec que l’equip ha sigut molt regular durant tot l’any i m’he divertit moltíssim. És difícil quedar-se amb un sol moment.
-Pitjor moment: La setmana de les derrotes a Badalona i Sevilla. No per res en especial, perquè es pot perdre, però si per l’ambient extern que es va crear: molts comentaris dient que l’equip s’havia deixat anar o que ja estaven de vacances.

Óscar Herreros. Periodista esportiu a La Xarxa.

-Nota a la temporada: 8,5
-Jugador que més t’ha sorprès: Scott Eatherton i Yankuba Sima.
-Jugador que més t’ha decebut: Jonathan Tabu.
-Millor moment: Victòria a Saragossa.
-Pitjor moment: Derrota a Badalona.

Gerard Solé. Narrador a DAZN.

-Nota a la temporada: 8,5. El playoff hauria estat el 10.
-Jugador que més t’ha sorprès: Yankuba Sima. La seva evolució l’ha convertit en una peça molt important en la rotació i ha tingut minuts de molt impacte en diferents partits. Jugador a seguir cuidant de cara al futur.
-Jugador que més t’ha decebut: Janari Joesaar i Deividas Dulkys. Tenia moltes esperances en Joesaar, que podia ocupar un paper de jugador d’energia i intensitat. No entenc perquè vam fitxar Dulkys de nou. Ha tornat a ser irrellevant.
-Millor moment: El millor moment de la temporada potser no acaba amb victòria. Però crec que l’equip va encadenar unes quantes jornades després de l’arribada de Janning que jugava un bàsquet preciós, molt alegre i molt atractiu per a l’espectador. La victoria amb el Bilbao o, fins i tot, la derrota a Santiago. Es van guanyar el reconeixement de la lliga i les altres aficions. Tothom parlava de lo bé que jugava aquest Manresa.
-Pitjor moment: No haver pogut viure aquest curs amb el Nou Congost. El bàsquet és per als aficionats i aquesta temporada sempre serà incomplerta sense la seva presència. Esperem que nomès quedi en aquesta i podem tornar a gaudir d’un Congost ple i radiant el més aviat possible.

Norman López. Periodista esportiu a GediMedia i caster d’eSports.

-Nota a la temporada: 8
-Jugador que més t’ha sorprès: Yankuba Sima.
-Jugador que més t’ha decebut: Janari Joesaar.
-Millor moment: Victòria a Bilbao.
-Pitjor moment: Derrota a Badalona i les lesions de Dani Pérez i Guillem Jou quan millor estaven.

Xavier Sucarrats. Periodista esportiu a Nació Manresa.

-Nota a la temporada: 7,5
-Jugador que més t’ha sorprès: Seth Hinrichs. També vull destacar la progressió de Guillem Jou i Yankuba Sima.
-Jugador que més t’ha decebut: Deividas Dulkys. El Joesaar no m’ha decebut perquè m’esperava el seu paper irrellevant.
-Millor moment: No en puc destacar cap. Em quedo amb el conjunt de la temporada.
-Pitjor moment: Derrotes a casa contra Obradoiro, Andorra i Herbalife.

Jordi Agut. Escriptor i periodista esportiu al Regió7.

-Nota a la temporada: 8
-Jugador que més t’ha sorprès: Guillem Jou a la primera part de la temporada i Yankuba Sima a la segona.
-Jugador que més t’ha decebut: Cap. Els que no ho han fet tan bé és o perquè no han tingut tantes oportunitats o bé tampoc se n’esperava molt.
-Millor moment: Victòries ajustades en partits a 100 punts.
-Pitjor moment: El tram entre la quasi remuntada de l’Estudiantes i derrotes a Badalona i Sevilla.

Pol Rodriguez. Periodista esportiu a Ona Bages.

-Nota a la temporada: 8
-Jugador que més t’ha sorprès: Yankuba Sima
-Jugador que més t’ha decebut: Jonathan Tabu
-Millor moment: La derrota d’un punt al Nou Congost contra el Madrid, fent un gran partit i plantant cara al primer classificat. Es va veure el joc de l’equip en la seva màxima expressió.
-Pitjor moment: Les lesions al tram final et fan perdre dos partits clarament contra Joventut i Betis que es podien haver competit més.

Elisenda MataFundadora i redactora a Xiulet Final.

-Nota a la temporada: 8
-Jugador que més t’ha sorprès: Yankuba Sima
-Jugador que més t’ha decebut: Jonathan Tabu
-Millor moment: El retorn de Frankie Ferrari.
-Pitjor moment: La lesió de Guillem Jou.

Gerard CastañéPeriodista de dades a l’ACB i a SER Ràdio Manresa.

-Nota a la temporada: 8,9. Només li ha faltat entrar a playoff.
-Jugador que més t’ha sorprès: Yankuba Sima, per com ha millorat tècnicament i en lectura del joc.
-Jugador que més t’ha decebut: Jonathan Tabu. Ha passat de ser un segon base interessant a mostrar un nivell molt pobre.
-Millor moment: El partit de Bilbao, on el BAXI brilla en atac i bat el seu rècord de valoració i assistències.
-Pitjor moment: La derrota a la pròrroga a Andorra.

Lance McGeeTuitaire i influencer del BAXI Manresa.

-Nota a la temporada: 9,75.
-Jugador que més t’ha sorprès: Martynas Sajus.
-Jugador que més t’ha decebut: Matt Janning.
-Millor moment: El partit on Sajus va anotar 24 punts i el dia que Pau Ribas va plorar dels àrbitres després de perdre al Nou Congost.
-Pitjor moment: L’expulsió de Rafa Martínez amb dues tècniques per flopping.

Carles Jodar. Narrador dels partits del BAXI Manresa a Ràdio Manresa.

-Nota a la temporada: 8. Una bona temporada perquè més enllà de derrotes i victòries hem gaudit molt del joc dinàmic i coral del Bàsquet Manresa.
-Jugador que més t’ha sorprès: Guillem Jou. Estava convençut que faria un pas endavant, però n’ha fet dos de cop. M’ha agradat molt veure’l i crec que és important que joves i persones implicades com Jou hagin tingut tan bona temporada, lesió xunga, a part.
-Jugador que més t’ha decebut: Deividas Dulkys. Pensava que milloraria el seu rendiment en la segona etapa a Manresa.
-Millor moment: Crec que el millor partit que ha jugat el Manresa aquesta temporada va ser contra la Penya, al Congost. Va ser un bon moment.
-Pitjor moment: Crec que el pitjor partit que ha jugat el Manresa aquesta temporada va ser contra la penya, a Badalona. Va ser una mal moment.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *