Chima Moneke, energia i espectacle pel BAXI Manresa

Poques vegades a la història s’ha vist un enamorament tan ràpid i intens de tot un col·lectiu envers una persona com el que hem viscut aquests dies amb Chima Moneke (Abuja, 1995) i l’afició del BAXI Manresa. I a diferència dels amors hollywoodians, aquest és de fàcil comprensió i té tota la lògica del món: només cal veure 10 segons d’un vídeo del nigerià per entendre l’excitació de la parròquia manresana. Moneke representa la part més atractiva dels catalans, la de la rauxa per sobre del seny. Moneke és espectacle. És alegria. És, en definitiva, amor.

Però més enllà d’aquesta trempera inicial, d’aquesta eufòria digna dels primers mesos d’enamorament, qui és Moneke i què en podem esperar? Per conèixer-lo millor, parlem amb Gabriel Pantel-Jouve, redactor en cap de BeBasket, el portal web de referència del bàsquet francès; i entrenador i gerent del Saint Gély Basketball, un petit club de Montpellier amb més de 400 jugadors.

Trenca partits

Moneke ha firmat per una temporada amb el BAXI Manresa i, als seus 25 anys, arriba després de jugar la seva primera temporada a l’elit amb l’Orléans francès. I des del primer moment va demostrar estar més que preparat per aquest salt, com demostren els 13,7 punts i 6,5 rebots que va firmar per partit. «Ha sigut una gran temporada per Moneke», explica Pantel-Jouve, qui afegeix que «va ser un dels principals responsables de l’excel·lent temporada de l’Orléans, que va arribar als playoffs, sent molt eficaç sortint des de la banqueta». El seu club va quedar eliminat als quarts de final davant el Dijon, la gran revelació de la LNB Pro A que va arribar fins a la gran final.

El periodista francès explica aquesta importància dins de l’equip: «És un jugador de pur impacte sortint des de la banqueta, aportant la seva increïble energia i activitat. Cada vegada que saltava a la pista marcava la diferència». En aquest sentit, i seguint amb el seu estil de joc, Pantel-Jouve en destaca la seva «activitat i atletisme», que li permet «fer canvis constants en defensa i defensar qualsevol perfil de jugador». Respecte a la seva posició a la pista, assegura que «té una gran activitat per sobre la cistella, dominant el rebot, i el seu llançament -que abans era terrible- ara està bé, el que li permet jugar com a 4 obert».

Com tot jugador jove que acaba de fer el salt al primer nivell, Moneke té coses a millorar, especialment «el seu llançament i la seva lectura del joc». En aquest sentit, l’entrenador francès creu que «potencial per ser un jugador d’Eurolliga si agafa consistència en el llançament».

El salt a l’ACB

Pantel-Jouve es declara un gran aficionat de la lliga ACB, de la qual veu tants partits com pot, i creu que Moneke «tindrà un gran avantatge físic» a la competició espanyola: «és ràpid i pot jugar de 5 en sistemes de small-ball… El seu impacte serà espectacular». I encara més, si tenim en compte que «és una persona genial, amb un gran llenguatge corporal, una gran persona amb qui estar fora de la pista. És un entusiasta i el públic l’adora».

A Manresa tothom l’adora i encara no ha trepitjat el parquet del Nou Congost, així que, com dèiem al principi, aquest és l’inici d’una gran història d’amor.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *