Pérez-Francisco, una parella de primer nivell

Una de les claus per entendre el bon inici de temporada del BAXI Manresa és el rendiment de la parella de bases. Dani Pérez i Sylvain Francisco es complementen a la perfecció, aportant a l’equip dos estils de joc diferents que permeten al BAXI adaptar-se a qualsevol classe de partit. De Pérez hi ha poca cosa a dir: fa anys que és un dels millors bases de l’ACB, i l’únic dubte era el seu estat físic després de la lesió de la temporada passada. Francisco, tot i entrar molt pels ulls, era una incògnita total. Una aposta que ha resultat d’allò més encertada. The Arrow combina un físic westbrookià amb una creativitat que evoca records de Jason Williams als més nostàlgics.

I junts, formen una de les millores parelles de bases de l’ACB. I no ho diem només nosaltres. Els números parlen per si sols: si sumem els punts, les assistències i les pilotes recuperades dels bases de la lliga, i hi restem les pilotes perdudes, ens dóna una classificació molt interessant, que concorda amb les sensacions de la majoria.

A tocar del podi

Amb aquest càlcul que comentàvem, la parella Pérez-Francisco és la cinquena millor de la lliga amb un total de 24,6 punts. Només la superen les del Tenerife (Fitipaldo-Huertas; 31,9), València (Dimitrijevic-Hermansson; 27,9), Múrcia (Taylor-Bellas; 27,3) i Baskonia (Granger-Baldwin; 24,9).

La classificació la tanquen les parelles del Saragossa (San Miguel-García; 11,8), Betis (Evans-Pozas; 13,3) i Obradoiro (Hobbs-Zubriggen; 15,1). Una de les sorpreses més grans és la parella del Barça, formada per Calathes i Laprovittola, que es troba només un lloc per sobre de la dels gallecs amb 17,3 punts.

Cara i creu

La parella del BAXI Manresa és la segona que més pilotes recupera per partit, amb un total de 2,7 (1,7 Francisco i 1 Pérez), només superada per la del Baskonia (2,9). Juntament amb les parelles d’Unicaja (Cole-Díaz; 2,5), Bilbao (Rousselle-Luz; 2,2), Burgos (Renfroe-Nikolic; 2), Andorra (Hannah-García, 2) i Betis (2), són els únics que recuperen més de dues pilotes per partit. En l’altre extrem trobem la de l’UCAM Múrcia, que no arriba ni a una (0,8).

L’altra cara de la moneda són les pilotes perdudes, on els manresans ocupen la tercera posició del podi amb gairebé sis per partit (5,8). Només els superen les parelles de Baskonia (6,6) i València (6,3). Les que menys en perden són les de Bilbao (2,1), Obradoiro (2,2) i Fuenlabrada (2,3).

Repartir i anotar

Potser la categoria on menys sorprèn trobar a la parella manresana en posicions capdavanteres és en la d’assistències. Tant Pérez (5) com Francisco (4,7) estan en el TOP 10 d’aquesta classificació, i junts són la quarta parella que més assistències reparteix (9,7). Només els superen les de Tenerife i Burgos, ambdues amb 10,8, i la del València (10). Sorprèn les poques assistències que en reparteixen algunes, gairebé una tercera part que la dels manresans, com les d’Andorra (3,3) i Saragossa (3,5). Tanca el podi de les pitjors la parella de la Penya, amb 4,8 entre Vives i Feliz.

On no esperàvem trobar tan amunt a la nostra parella és en el categoria d’anotació. Entre Pérez i Francisco aporten 18 punts per partit, una xifra que només superen les parelles de Tenerife (24,5), Múrcia (24,5), València (22,9), Baskonia (20,7) i Unicaja (19,6). Destaca especialment la del Saragossa, l’única que no arriba als dos dígits d’anotació (9,5).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *