La valoració dels aficionats del BAXI Manresa

Amb el mal inici de temporada del BAXI Manresa, hi havia la sensació que els aficionats manresans havien caigut en el desànim i una espiral de negativitat. Que la moral estava pels terres i que ho veien tot malament. És l’efecte que produeixen les xarxes socials, on un comentari negatiu acostuma a tenir més repercussió que cinc de positius.

Per a poder palpar l’ànim de la parròquia manresana, vam llançar una petita enquesta abans del partit contra el Gran Canària, en la qual van participar un total de 106 aficionats, un 76,4% dels quals són socis del club. I els resultats són interessants.

Diferències entre competicions

El primer que vam preguntar era quina nota posaven a l’inici de curs del BAXI Manresa, diferenciant entre l’ACB i la BCL. I la diferència és abismal: els aficionats fiquen de mitjana un 3,83 sobre 10 al rendiment a la competició nacional, i un 6,94 a l’europea. És lògic si tenim en compte que, en el moment de respondre l’enquesta, el balanç dels manresans a l’ACB era de 2 victòries i 6 derrotes i de 3-1 a Europa.

Pel que fa als motius que ajuden a explicar aquest baix rendiment de l’equip, n’hi ha un que destaca per sobre de la resta: un 42,5% considera que la mala confecció de la plantilla és el fet més decisiu. En segon lloc, un 27,4% creu que els problemes físics i les lesions en són el motiu principal; i tanca el podi la mala planificació amb un 17,9%. Les altres opcions que s’oferien per votar eren la mala sort (7,5%), la falta de qualitat (3,8%) i altres (0,9%).

Preferències clares amb els noms propis

Aquest inici de temporada del BAXI Manresa ha sigut molt mogut, amb molts canvis de jugadors. La plantilla que va començar el curs és molt diferent de la que competeix actualment, i hi ha diversos jugadors que havien de ser importants i, per diferents motius, no ho han acabat sent. Però quan preguntem pel fitxatge que més ha decebut als aficionats, hi ha un nom que sobresurt: Justin Hamilton. El nord-americà ha rebut un 76,4% dels vots, a molta distància del següent, un Giordano Bortolani que n’ha rebut un 13,2%. A banda d’ells dos, també apareixen noms com els de Tyson Pérez (4,7%) i Marcus Lee (3,8%).

Si anem a l’altre extrem, i busquem quin és el fitxatge que més ha agradat als habituals del Nou Congost, la cosa està més repartida. Amb tot, la meitat dels vots són per Jerrick Harding (50%), però també destaquen Adam Waczynski (24,5%) i Frankie Ferrari (21,7%). Aquests dos últims han arribat en les últimes setmanes, el que indica que el club s’ha mogut bé per intentar capgirar la situació. Cal destacar que també ha rebut vots Brancou Badio (2,8%), de qui molt pocs esperaven un rendiment com el que està tenint.

Finalment, hi ha un nom propi que ha destacat molt en una altra pregunta, una de les més importants: quina és la millor notícia d’aquest inici de curs? Un 64,2% dels aficionats considera que és l’aparició de Musa Sagnia, mentre que un 25,5% es decanta pel retorn del capità Guillem Jou. L’ambient al Nou Congost (4,7%) i el pas endavant de Vaulet i Steinbergs (2,8%), les altres opcions més votades.

Un aprovat just com a nota global

Per acabar l’enquesta, vam demanar als aficionats del BAXI Manresa que puntuessin diferents aspectes i departaments del club. Tot i el mal inici, el global de les diferents puntuacions dóna una mitjana de 5,2, un aprovat just. Tanmateix, hi ha moltes diferències.

Pel que fa a la plantilla, rep una nota de 4,93, sent un 5 la que més s’ha escollit (26,2%). Seguint a la pista, el cos tècnic té una nota de 6,42, la segona més alta de totes les categories, amb un 6 com la més ficada (20,6%). I per tancar aquest àmbit, també aprova la direcció esportiva, amb 5,46.

Si ens centrem en aspectes més institucionals i menys esportius, trobem diferències més extremes: l’ambient al Nou Congost obté la nota més alta de tota l’enquesta amb un 8,15; mentre que la presidència i la junta directiva acaba amb un 3,16, la més baixa de totes. L’aficionat manresà tampoc està content amb l’àmbit de comunicació i màrqueting del club, que ha aconseguit una nota mitjana de 3,59.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *