BAXI Manresa, una màquina col·lectiva d’anotar

El BAXI Manresa continua dominant la Basketball Champions League. En aquesta darrera fase de grups ha acabat com en la primera: líder de grup. En total, presenta un balanç de 9 victòries i 3 derrotes aquesta temporada per Europa. Només el Cluj-Napoca (8-2; ha disputat dos partits menys per la desqualificació del Prometey ucraïnès), el Ludwigsburg (7-4; amb un partit pendent) i el Tenerife (9-2; amb un partit per disputar) aguanten el ritme trepidant dels manresans.

Una de les claus per entendre el bon rendiment dels de Pedro Martínez és la gran quantitat i varietat d’armes ofensives que estan apareixent. Això dificulta les tasques defensives dels rivals, que han d’atendre molts focus d’atenció sabent que qualsevol jugador els pot castigar. I és que són molts els jugadors que estan aportant en la faceta anotadora, amb un joc coral on els punts poden venir de diferents direccions.

Anotació compartida

El BAXI Manresa és l’equip més anotador d’aquesta edició de la BCL, amb 85,3 punts per partit. A diferència del que passa amb altres equips, l’anotació està molt repartida: fins a quatre jugadors anoten per sobre dels dobles dígits (Maye, 12,7; Thomasson, 12,6; Moneke, 12,4; i Francisco, 11,6), i per poc que no són cinc (Bako en fa 9,3). Hi ha una dada que ajuda a explicar tot això: sent l’equip que més punts anota, el seu màxim anotador (Maye) és el 29è amb més punts per partit de la competició. L’habitual en la majoria d’equips, és que hi hagi un o dos jugadors que es reparteixin el gruix dels punts. No a Manresa.

Una altra estadística que exemplifica aquest fet: fins a sis jugadors han sigut el màxim anotador del partit en alguna ocasió. Aquesta llista la lideren Maye i Moneke (en tres ocasions), però també hi apareixen Francisco (2), Thomasson (2), Jou (1) i Sima (1). Si ampliem l’horitzó, i ens fixem en els tres màxims anotadors de cada partit, trobem fins a 10 jugadors que en algun duel han aparegut en aquestes posicions:

  • Moneke (7)
  • Thomasson (7)
  • Maye (5)
  • Francisco (5)
  • Bako (5)
  • Sima (2)
  • Rafa Martínez (2)
  • Vaulet (1)
  • Jou (1)
  • Steinbergs (1)

Aquest gran ventall d’opcions ofensives es veu també en els jugadors que superen els dobles dígits d’anotació en els partits. En aquesta BCL, de mitjana, en els partits del BAXI fins a 3,3 jugadors els anoten. En la segona fase de grups, la xifra puja fins als 4,1. El rècord va arribar en l’última jornada, en la gran final contra el Tofas Bursa: un total de 6 jugadors van anotar 10 o més punts (Sima i Moneke 14, Maye 12, Valtonen 11, Francisco i Thomasson 10). En els dos partits davant el Treviso i en el de casa enfront del Darussafaka, n’hi va haver 5.

Com deia David Baldacci al llibre Last Man Standing, «el millor lloc per a col·locar als teus enemics és davant teu, per saber en tot moment on estan exactament». Si el BAXI Manresa continua amb aquest joc col·lectiu, disposant una infinitat d’armes ofensives per tota la pista, serà molt difícil que cap rival el pugui aturar.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *